Με το νέο νόμο 5082/2024 του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού “Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης” που τέθηκε πρόσφατα σε ισχύ, τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) μετονομάστηκαν σε “Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης” με αρκτικόλεξο Σ.Α.Ε.Κ.

Σήμερα παρουσιάζουμε το νέο λογότυπο της σχολής μας, το οποίο σηματοδοτεί την αλλαγή ονομασίας της σε Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεσολογγίου με αρκτικόλεξο Σ.Α.Ε.Κ. Μεσολογγίου.

Το νέο μας λογότυπο διατηρεί τα χρώματα του προηγούμενου λογότυπου, για να αποτελεί με αυτό τον τρόπο τη συνέχεια με την προηγούμενη και αναγνωρίσιμη εικόνα της σχολής μας. Επανασχεδιάστηκαν τα γράμματα, χρησιμοποιώντας σύγχρονες γεωμετρικές ημιτελείς φόρμες, ώστε να αναδεικνύεται η ελευθερία της σκέψης και η διαρκής προσαρμογή προς το μέλλον.

Με το νέο όνομα και τη νέα εμφάνιση του λογότυπου, στρέφουμε το βλέμμα μας στο μέλλον και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να πρωτοπορούμε και να εμπνέουμε, προάγοντας τη δημιουργικότητα και την καινοτομία.

Με το νέο μας λογότυπο και τη δέσμευσή μας για το μέλλον, συνεχίζουμε την πορεία μας με σκοπό την αναβάθμιση της παρεχόμενης κατάρτισης, την προσαρμογή της στις νέες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και την παροχή των καλύτερων δυνατών ευκαιριών στους σπουδαστές μας για επαγγελματική εξέλιξη.

Ταυτόχρονα η αλλαγή της ονομασίας, βρίσκει τη σχολή μας να διανύει το 10ο χρόνο συνεχούς λειτουργίας στο Μεσολόγγι. Με την ευκαιρία αυτή, θέλουμε να εκφράσουμε θερμές ευχαριστίες προς όλους όσους στήριξαν το ταξίδι μας. Από το προσωπικό, τους εκπαιδευτές και τους σπουδαστές μας έως την ευρύτερη κοινότητα, που με κάθε τρόπο συνέβαλαν στην επιτυχία μας.

Με το νέο λογότυπο, προχωράμε προετοιμασμένοι στην επόμενη δεκαετία, ώστε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις προκλήσεις του αύριο.