Με μεγάλη χαρά και αισιοδοξία για τη λειτουργία της, παρουσιάστηκε η ειδικότητα “Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων” στο Συνέδριο “ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΜΑΤΑ”, το οποίο διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας με συνδιοργανωτές την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και την Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Κτήμα Πιθάρι στη Λίμνη Τριχωνίδα, την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024.

Η ειδικότητα “Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων” η οποία προτείνεται να λειτουργήσει την τρέχουσα χρονιά στη ΣΑΕΚ Μεσολογγίου, σε συνεργασία και με υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, πρόκειται να καλύψει τις ανάγκες προβολής των θρησκευτικών μνημείων της περιοχής, προσφέροντας στους σπουδαστές τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται, ώστε να εργαστούν μελλοντικά σ’ αυτόν τον τομέα.

Ο Δρ Ιωάννης Χατζής, Διευθυντής της Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) Μεσολογγίου, παρουσίασε σε ομιλία του, το Σάββατο, 6/7/2024, αναλυτικά την ειδικότητα δίνοντας όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους. Δήλωσε επίσης, ότι η συνεργασία της Σχολής με την Ιερά Μητρόπολη στη λειτουργία αυτής της ειδικότητας, μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της τουριστικής προβολής της περιοχής μας και ότι αυτή η πρωτοβουλία θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ενίσχυση των δεξιοτήτων νέων επαγγελματιών που θα ήθελαν να δραστηριοποιηθούν σ’ αυτό τον Τομέα, δίνοντας νέες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας.