Με χαρά και αισιοδοξία υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά, μια χρονιά που φέρνει μπροστά μας πολλές προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες για ανάπτυξη και βελτίωση. Ήδη, έχουν ανακοινωθεί οι αλλαγές που πρόκειται να επιφέρει ο νέος Νόμος για την “Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης”, που σκοπεύει εκτός των άλλων και στην ενίσχυση και αναβάθμιση των σημερινών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Ανεξάρτητα από αυτές, η δική μας δέσμευση στην ποιότητα και την καινοτομία, θα εξακολουθήσει να αποτελεί τον κατευθυντήριο άξονα για την πορεία μας και τη νέα χρονιά. Ωστόσο, είναι καθήκον μας να προετοιμαστούμε για τις αλλαγές, ενθαρρύνοντας την εκπαιδευτική μας κοινότητα να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις με δημιουργικότητα και αποφασιστικότητα.

Βασικοί στόχοι μας παραμένουν, η συνεχής αναβάθμιση της παρεχόμενης κατάρτισης, η προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και η παροχή των καλύτερων δυνατών ευκαιριών στους σπουδαστές μας για επαγγελματική εξέλιξη.

Συνεχίζουμε να αναζητούμε εποικοδομητικές συνεργασίες και να να πιστεύουμε σ’ αυτές, για την επίτευξη αυτών των στόχων, ώστε να δημιουργήσουμε μαζί μια δυναμική εκπαιδευτική δομή που θα είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις του αύριο.

Εύχομαι ένα υπέροχο και δημιουργικό νέο έτος, γεμάτο υγεία, χαρά και ευημερία.

Δρ Ιωάννης Γ. Χατζής
Διευθυντής ΔΙΕΚ Μεσολογγίου