Το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Μεσολογγίου, ξεκίνησε και φέτος την προσπάθεια αποτύπωσης και διάγνωσης των αναγκών απασχόλησης σε επαγγέλματα, ειδικότητες και δεξιότητες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, ενθαρρύνοντας τον κοινωνικό διάλογο. Σκοπός μας είναι η σύνταξη πρότασης με τις νέες ειδικότητες, που θα προτείνουμε να λειτουργήσουν το νέο εκπαιδευτικό έτος 2021-2022.

Με την παρούσα ανοικτή πρόσκληση καλούμε εκπροσώπους της Δημόσιας Διοίκησης, επαγγελματικούς φορείς και εκπροσώπους κοινωνικών εταίρων (εργοδοτών και εργαζομένων) της περιοχής καθώς και κάθε άλλο φορέα ή συλλογικό όργανο που μπορεί να απασχολήσει επαγγελματικά αποφοίτους μας, να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για νέες ειδικότητες, συμμετέχοντας σ’ αυτό το γόνιμο ανοικτό κοινωνικό διάλογο, με σκοπό τη διαρκή προσαρμογή της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στις ανάγκες της αγοράς εργασίας με επαγγέλματα του μέλλοντος.

Πιστεύουμε ότι μια ολοκληρωμένη πρόταση θα πρέπει να περιέχει τεκμηρίωση με κατάλληλα στοιχεία και δεδομένα που ίσως υπάρχουν διαθέσιμα, προτείνοντας κατάλληλες ειδικότητες που όχι μόνο να είναι ενδιαφέρουσες αλλά και να δίνουν επαγγελματικές προοπτικές στους αποφοίτους στην ευρύτερη περιοχή.

Οι προτάσεις μπορεί να αποσταλούν στο email του ΙΕΚ (iekmesol@sch.gr) και θα παρακαλούσαμε να έχουν σταλεί το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021.

Είμαστε στη διάθεση όλων για ανταλλαγή απόψεων και ελπίζουμε στη θετική ανταπόκριση στο κάλεσμά μας.

Δείτε την πρόσκληση στα συνημμένα αρχεία.