Σήμερα νιώθω ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μια, αν και είχα αποφασίσει να διεκδικήσω και να συνεχίσω στη θέση του Διευθυντή του ΔΙΕΚ Αγρινίου για τα επόμενα 2 χρόνια, τελικά πρέπει να αποχωρήσω. Ειδικά τώρα, που μετά από πολύ δουλειά, φτάσαμε το ΔΙΕΚ Αγρινίου σε πολύ υψηλό επίπεδο. Απ’ την άλλη, επιστρέφω στην πόλη που ζω και αναλαμβάνω τη Διεύθυνση του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου, από το οποίο ξεκίνησα πριν 20 χρόνια περίπου τη σχέση μου με τα ΙΕΚ, υπηρετώντας ως εκπαιδευτής.

Πραγματικά, στο Δημόσιο ΙΕΚ Αγρινίου τα προηγούμενα 3 χρόνια, καταφέραμε και πετύχαμε ζηλευτά αποτελέσματα και δεχθήκαμε την αναγνώριση όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας του Αγρινίου, αλλά και των περισσότερων ΔΙΕΚ στην Ελλάδα. Προσπαθώντας συνεχώς να προσφέρουμε το μέγιστο επίπεδο στην ποιότητα της παρεχόμενης κατάρτισης.

Πραγματικά είμαστε περήφανοι που με δική μας πρωτοβουλία, σήμερα όλα τα ΔΙΕΚ στην Ελλάδα εφαρμόζουν συστήματα ηλεκτρονικής μάθησης, όπως συμβαίνει στο σύνολο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με το ΔΙΕΚ Αγρινίου να έχει αναλάβει τη στήριξή τους στο Open eClass.

Πετύχαμε ένα υψηλό επίπεδο διοικητικής οργάνωσης, εφαρμόζοντας σημαντικές καινοτομίες και νέες τεχνολογίες. Στηρίξαμε και εφαρμόσαμε διαφανείς διαδικασίες με ισονομία και δικαιοσύνη στις σχέσεις μας με τους εκπαιδευτές και τους καταρτιζόμενους. Σχεδιάσαμε και ξεκινήσαμε εσωτερική αξιολόγηση της εκπαιδευτικής δομής. Υλοποιήσαμε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ στη Γερμανία. Σήμερα το ΔΙΕΚ Αγρινίου λειτουργεί με 7 τμήματα σε 6 ειδικότητες.

Εύχομαι καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο νέο Διευθυντή του ΔΙΕΚ Αγρινίου, ώστε να καταφέρει να διατηρήσει το ΔΙΕΚ Αγρινίου την αίγλη και την αναγνώρισή του.

Όμως έχω μάθει να μην κοιτάζω πίσω μου, αλλά να βλέπω πάντα μπροστά. Σε όσες θέσεις έχω βρεθεί, έχω προσπαθήσει να προσφέρω μέσα από την οργάνωση και την καινοτομία, αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα. Το ίδιο θα κάνω και τώρα.

Με τον ίδιο ζήλο που εργάστηκα για την ανάδειξη του ΔΙΕΚ Αγρινίου σε “διαμάντι”, όπως άλλωστε το είχε χαρακτηρίσει ο ΓΓΔΜΒ&ΝΓ κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου σε δηλώσεις του (https://youtu.be/CRz3WYMxta4), θα εργαστώ και στη νέα μου θέση για να κερδίσω ένα νέο στοίχημα. Μια νέα πρόκληση που μου τίθεται. Την ανάπτυξη και την ανάδειξη του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου που τόσο ανάγκη το έχει ο τόπος που ζω. Να είναι ένα κύτταρο καινοτομίας και παραγωγικότητας. Να γίνει κομμάτι της κοινωνίας.

Ελπίζω ότι, μέσα σ’ αυτή την έντονη οικονομική κρίση που βρίσκεται η χώρα και δυστυχώς έχει πλήξει τη δωρεάν κατάρτιση και τα Δημόσια ΙΕΚ, θα έχω υποστηρικτές σ’ αυτή την προσπάθεια, όχι μόνο το Δήμο Μεσολογγίου και τους τοπικούς φορείς αλλά και την τοπική κοινωνία. Η στήριξή τους θα είναι πολύτιμη.

Το ΙΕΚ δεν είμαι εγώ, θα είμαστε όλοι μας.

Ιωάννης Γ. Χατζής
Φυσικός-Προγ/στής ΗΥ
MSc ΤΠΕ για την Εκπ/ση