Σε ρυθμούς lockdown κινείται από τις 6 σήμερα το πρωί όλη η χώρα, με τα νέα περιοριστικά μέτρα να αποβλέπουν στην αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων του κορωνοϊού για τις επόμενες, τρεις εβδομάδες.

Λειτουργία Γραμματείας και εξυπηρέτηση κοινού

Ωστόσο, η Γραμματεία του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου θα συνεχίσει να λειτουργεί για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων, με τους παρακάτω τρόπους:

Τηλεφωνικά, στα τηλέφωνα του ΔΙΕΚ 26310 50100, 26310 50101 στις ώρες 13:00-19:00

Με αποστολή email, στην ηλεκτρονική iekmesol@sch.gr, αναγράφοντας τα πλήρη στοιχεία σας και το αίτημά σας.

Μέσω της υποβολής αιτήματος από την ιστοσελίδα του ΔΙΕΚ, που θα βρείτε στην ενότητα Επικοινωνία της ιστοσελίδας του ΔΙΕΚ στη διεύθυνση https://www.iekmesol.gr.

Αν η εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων δε μπορεί να πραγματοποιηθεί με τους παραπάνω τρόπους και είναι αναγκαία η δια ζώσης εξυπηρέτηση, αυτό θα γίνεται μετά από συννενόηση-ραντεβού με τη Γραμματεία του ΔΙΕΚ.

Συνέχιση της κατάρτισης εξ αποστάσεως

Σύμφωνα με τις οδηγίες που είχαν σταλεί από τη ΓΓΕΕΚΔΒΜ για τη διεξαγωγή της κατάρτισης, στην περίπτωση προσωρινής αναστολής ή απαγόρευσης της λειτουργίας του ΙΕΚ, θα παρέχεται σύγχρονη ή ασύγχρονη εξ αποστάσεως κατάρτιση για όσο χρονικό διάστημα το ΙΕΚ παραμένει σε αυτό το καθεστώς (Δείτε τη σχετική ανάρτηση).

Στο ΔΙΕΚ Μεσολογγίου, για όσο διάστημα απαιτηθεί και μέχρι την επιστροφή σε διεξαγωγή μαθημάτων δια ζώσης, θα παρέχεται σύγχρονη ή ασύγχρονη εξ αποστάσεως κατάρτιση για όλα τα μαθήματα.

Κατάρτιση με τη σύγχρονη μέθοδο

Όσον αφορά τη σύγχρονη εξ αποστάσεως κατάρτιση, αυτή θα πραγματοποιείται από τον εκπαιδευτή τις ημέρες και τις ώρες που προβλέπονται από το ωρολόγιο πρόγραμμα κάθε τμήματος. Οι καταρτιζόμενοι θα συνδέονται στην ηλεκτρονική τάξη και θα παρακολουθούν το μάθημα από την οθόνη. Οι παρουσίες των καταρτιζομένων θα πιστοποιούνται από τους εκπαιδευτές των τμημάτων.

Από το ΔΙΕΚ προτείνεται η χρήση της πλατφόρμας https://meet.jit.si, η οποία παρέχεται δωρεάν για όλους. Ωστόσο, γίνεται προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα webex (https://webex.sch.gr) από όλους τους εκπαιδευτές του ΔΙΕΚ ώστε να υπάρξει δυνατότητα ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΧΡΕΩΣΗΣ για την πρόσβαση μέσω internet από δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Κατάρτιση με την ασύγχρονη μέθοδο

Ο εκπαιδευτής, τις ημέρες και τις ώρες που προβλέπονται από το ωρολόγιο πρόγραμμα κάθε τμήματος, θα αναρτά στην πλατφόρμα του Open eClass του ΔΙΕΚ () υλικό (σημειώσεις, οδηγίες, προτεινόμενες ασκήσεις ή εργασίες κτλ.) ώστε να είναι διαθέσιμο για όλους τους καταρτιζόμενους και ιδιαίτερα για τους καταρτιζόμενους που αδυνατούν να συμμετέχουν στις σύγχρονες συνεδρίες.
Ο εκπαιδευτής είναι υπεύθυνος για την παρακολούθηση της παρουσίας του καταρτιζομένου, σύμφωνα με τα στοιχεία καταγραφής της δραστηριότητάς του στην πλατφόρμα, καθώς και τις αναρτήσεις του στις απαιτούμενες δραστηριότητες του μαθήματος.

Και στις δύο παραπάνω μεθόδους, ο εκπαιδευτής υποχρεούται να ενημερώνει με email μία φορά την εβδομάδα τη Διεύθυνση του ΔΙΕΚ για τη διαδικασία διεξαγωγής τους μαθήματος και την παρουσία και την ανταπόκριση των καταρτιζόμενων στο μάθημα.

Για τη διαδικασία διεξαγωγής των εξετάσεων Προόδου θα υπάρξει ιδιαίτερη ενημέρωση μελλοντικά, μετά από συνεννόηση της Διεύθυνσης του ΙΕΚ με τους εκπαιδευτές.

Πραγματοποίηση Πρακτικής Άσκησης

Μέχρι να δοθούν νέες οδηγίες από τη ΔΔΒΜ, η πρακτική άσκηση των καταρτιζομένων σε χώρους εργασίας, συνεχίζεται κανονικά. εφόσον η υπηρεσία/επιχείρηση συνεχίζει τη λειτουργία της.

Σε αυτή την περίπτωση, οι πρακτικά ασκούμενοι που συνεχίζουν την πρακτική τους, μπορούν να ζητήσουν από τον εργοδότη τη σχετική βεβαίωση μετακίνησης.

Φυσικά, στις περιπτώσεις που η επιχείρηση έχει αναστείλει τη λειτουργία της, σε εφαρμογή των νέων μέτρων απαγόρευσης, θα γίνει προσωρινή διακοπή της πρακτικής άσκησης, οπότε το διάστημα της πρακτικής παρατείνεται μέχρι την ολοκλήρωση των 960 ωρών.

Σε κάθε περίπτωση, η Γραμματεία του ΔΙΕΚ θα έλθει σε επικοινωνία με τους πρακτικά ασκούμενους που εποπτεύει, για την επιβεβαίωση της εξέλιξης της πρακτικής άσκησης.