Ακολουθώντας τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), λόγω της έξαρσης των λοιμώξεων του αναπνευστικού την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η διοίκηση του Δ.ΙΕΚ Μεσολογγίου, με στόχο τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης λοιμώξεων, συστήνει στους καταρτιζόμενους και στους εκπαιδευτές τα παρακάτω.

Ιδιαίτερα, κατά την πρώτη προσέλευση στους χώρους κατάρτισης (εντός και εκτός ΙΕΚ), από τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, όποιος παρουσιάζει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (πονόλαιμο, βήχα, καταρροή) ή έχει θετικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου για αναπνευστικό παθογόνο όπως SARS-CoV-2, ιό γρίπης ή RSV, συστήνεται να παραμείνει στο σπίτι και να ενημερώσει σχετικά τη Γραμματεία του ΙΕΚ για την απουσία. Η παραμονή στο σπίτι συστήνεται μέχρι την υποχώρηση ή βελτίωση των συμπτωμάτων και τη συμπλήρωση τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση πυρετού, χωρίς φαρμακευτική αγωγή.

Επίσης, σε όλους τους χώρους κατάρτισης (αίθουσες και εργαστήρια) και κοινόχρηστους χώρους συστήνονται τα εξής:

  1. Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική. Ωστόσο, συστήνεται η χρήση της για την προστασία από συνανθρώπους μας που μπορεί να έχουν μολυνθεί και δεν παρουσιάζουν συμπτώματα (ασυμπτωματικοί).
  2. Βήχας ή φτέρνισμα με προφυλάξεις (πχ στο εσωτερικό του αγκώνα ή σε χαρτομάντιλο).
  3. Αποφυγή ανεπαρκώς αεριζόμενων χώρων και συνωστισμός ατόμων, τηρώντας ασφαλείς φυσικές αποστάσεις.
  4. Τακτικό πλύσιμο ή απολύμανση των χεριών και αποφυγή αγγίγματος προσώπου, μύτης, ματιών και στόματος.

Στους χώρους κατάρτισης θα υπάρχει διαθέσιμο αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα και θα ληφθεί μέριμνα ώστε να υπάρχει καλός αερισμός των εσωτερικών χώρων διδασκαλίας με τακτικό άνοιγμα των παραθύρων, για τη βελτίωση του αερισμού.

Παρακαλούμε στην τήρηση των παραπάνω, με σκοπό την επανέναρξη και συνέχιση της κατάρτισης με ασφάλεια και προστασία της εκπαιδευτικής μας κοινότητας.