Ανακοινώθηκαν σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων αλλά και τα αποτελέσματα επιλογής υποψηφίων στα Δημόσια ΙΕΚ, μέσω του Παράλληλου Μηχανογραφικού.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

β) τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) που είχαν χρησιμοποιήσει για την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου. Όποιος έχει ξεχάσει το συνθηματικό, μπορεί να αναζητήσει τον κωδικό εξετάσεων στη ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΔΙΕΚ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ.

Επίσης, μπορείτε να δείτε τις ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΑ ΔΙΕΚ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ. Για την ειδική περίπτωση Ελληνοκυπρίων από τα κατεχόμενα της Κύπρου ή μελών της Ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας, δείτε τις ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ.

Διαδικασία εγγραφών

Οι εγγραφές για τους επιτυχόντες στα Δημόσια ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 1-9-2022 και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 12-9-2022.

Οδηγίες για τη διαδικασία αλλά και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

  • Όλοι οι υποψήφιοι που υπέβαλαν παράλληλο μηχανογραφικό, μπορούν να υποβάλουν νέα αίτηση στην αντίστοιχη διαδικασία υποβολής αιτήσεων που γίνεται κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο στο Σύστημα Επιλογής Υποψηφίων Καταρτιζομένων σε Δ.Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.
  • Στο ίδιο σύστημα και την ίδια περίοδο, μπορεί να υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση και κάθε άλλος ενδιαφερόμενος που επιθυμεί να εγγραφεί σε Δ.Ι.Ε.Κ.
  • Επιτυχόντες σε Δ.Ι.Ε.Κ. που δε θα κάνουν εγγραφή εντός προθεσμίας, χάνουν το δικαίωμα εγγραφής τους