Σήμερα Τετάρτη, 11.05.2022 στις 4:00 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε σε εργαστήριο του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου, σεμινάριο άτυπης εκπαίδευσης, με θέμα: “Το δικαίωμά σου στην ιδιωτικότητα στο Διαδίκτυο”, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου CSI-COP για το GDPR στην πράξη, από την ομάδα στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Κύριο θέμα του σεμιναρίου, το οποίο παρακολούθησαν καταρτιζόμενοι της ειδικότητας “Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα/Web Designer-Developer/VideoGames)”, ήταν η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών, κυρίως μέσω του διαδικτύου. Μέσα από αυτό το σεμινάριο, οι καταρτιζόμενοι εκπαιδεύτηκαν (άτυπα αλλά έγκυρα) από ειδικούς εκπαιδευτές της ομάδας, σχετικά με τα δικαιώματα ιδιωτικότητας του πολίτη στην ψηφιακή εποχή.

Στο σεμινάριο αυτό, δόθηκε η ευκαιρία στους καταρτιζόμενους να εξασκηθούν ώστε να αποκτήσουν τη δεξιότητα να εντοπίζουν τους ψηφιακούς ανιχνευτές (trackers) που κρύβονται στις ιστοσελίδες και στις εφαρμογές των κινητών τηλεφώνων (Android). Επίσης, έμαθαν να απενεργοποιούν τη διαδικτυακή παρακολούθηση των προσωπικών δεδομένων τους από τρίτα μέρη.

Περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του έργου https://csi-cop.eu και συγκεκριμένα στην ενότητα Becoming a citizen scientist > Informal education (MOOC).

Δείτε στα συνημμένα σχετικό ενημερωτικό έντυπο και δελτίο τύπου της δράσης.

Συνημμένα αρχεία