Η Παγκόσμια Ημέρα των Νοσηλευτών γιορτάζεται από το 1965 σε όλο τον κόσμο κάθε 12η Μαΐου, τιμώντας την επέτειο της γέννησης της Βρετανίδας Florence Nightingale. Ήταν πρωτοπόρος της σύγχρονης Νοσηλευτικής, με σημαντικό έργο κοινωνικής αναμόρφωσης, η οποία επηρέασε και σημάδεψε το σύγχρονο υγειονομικό σύστημα, αφού το έργο της θεωρείται η αρχή μιας νέας εποχής στην ιστορία της Νοσηλευτικής Επιστήμης.

Η Νοσηλευτική, από τα αρχαία χρόνια θεωρείται αναμφισβήτητα ως έργο αγάπης και προσφοράς στο συνάνθρωπο, αλλά με τα χρόνια εξελίχθηκε σε επιστήμη η οποία συνεχίζει να εξελίσσεται. Ο Νοσηλευτής παρακολουθεί τις εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας γύρω από αυτή, αναβαθμίζοντας συνεχώς την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει. Παρά τις όποιες δυσκολίες θα υπάρχει 365 ημέρες τον χρόνο και τις 24 ώρες της ημέρας, ένας Νοσηλευτής για να φροντίσει, να υποστηρίξει, να συμβουλεύσει, να απαλύνει τον πόνο του πάσχοντα και να αγωνίζεται για να εξασφαλίσει την υγεία όλων των συνανθρώπων μας και των οικογενειών τους.

Το Δημόσιο ΙΕΚ Μεσολογγίου, τιμά όλους τους Νοσηλευτές και γενικότερα όλο το νοσηλευτικό προσωπικό, για τη διαχρονική προσφορά τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στην κοινωνία γενικότερα.

Επίσης εκφράζουμε τις ιδιαίτερες θερμές ευχαριστίες μας σε όλους τους Νοσηλευτές, εκπαιδευτές του Δημόσιου ΙΕΚ Μεσολογγίου, που διδάσκουν μαθήματα της ειδικότητας και μεταφέρουν την πολύτιμη εμπειρία τους στους καταρτιζόμενους και καταρτιζόμενες των ειδικοτήτων, Βοηθός Νοσηλευτή Γενικής Νοσηλείας και Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου.