Το Σάββατο, 4 Ιουνίου το απόγευμα, ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό διήμερο στο Καρπενήσι, με τίτλο “Εκεί που τα δάση μιλούν”, για την ειδικότητα Τεχνικός Δασικής Προστασίας.

Το διήμερο συνδιοργανώθηκε από τα ΔΙΕΚ Καρπενησίου και το ΔΙΕΚ Μεσολογγίου, ενώ οι προγραμματισμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες έγιναν με την υποστήριξη του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με έδρα το Καρπενήσι.

Το διήμερο για το ΔΙΕΚ Μεσολογγίου, ξεκίνησε με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Προυσσού, η οποία είναι χτισμένη σε απόκρημνη και βραχώδη περιοχή, και αποτελεί πνευματικό και προσκυνηματικό κέντρο ολόκληρης της περιοχής.

Την ομάδα του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου, συνόδευσαν οι εκπαιδευτές – Δασολόγοι, Γιώργος Δημητριάδης και Μαρία Ελευθεράκου καθώς και ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ Γιάννης Χατζής.

Σ’ αυτό το διήμερο, δόθηκε μια σημαντική ευκαιρία στους καταρτιζόμενους, να εκπαιδευτούν στο πεδίο και να γνωρίσουν το πανέμορφο δασικό οικοσύστημα της Ευρυτανίας, αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Το Καρπενήσι και γενικότερα τα τοπία και τα δάση της Ευρυτανίας, προσέφεραν τον κατάλληλο χώρο για τη διοργάνωση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Οι διαδρομές στα μονοπάτια μέσα στο επιβλητικό τοπίο της περιοχής, που οργανώθηκαν άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες.

Η τελευταία δραστηριότητα, που πραγματοποιήθηκε στο φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς, πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη εκπαιδευτών και καταρτιζόμενων της ειδικότητας “Συνοδός Βουνού” του ΔΙΕΚ Καρπενησίου.

Ευχαριστούμε θερμά, το Δήμο Καρπενησίου και ιδιαίτερα την κυρία Σοφία Ζαλοκώστα, Αντιδήμαρχο Καρπενησίου με αρμοδιότητες σε θέματα Πολιτισμού και Παιδείας, για τη θερμή φιλοξενία της ομάδας μας αλλά και για το μεσημεριανό γεύμα, στη Μαθητική Εστία στο Καρπενήσι.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Γιώργο Φωτιάδη, Δρ Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος, που μας συνόδευσε σε όλες τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και συνέβαλε στην αποτελεσματική ολοκλήρωσή τους.

Αναλυτικότερες πληροφορίες και στιγμιότυπα από το διήμερο μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.