Αναρτήθηκαν στη σελίδα στο facebook του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης τα βίντεο που δημιουργήθηκαν για τη συμμετοχή του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο “Cuisinons en français” το οποίο διοργανώθηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, το Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου καθώς και τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του παγκόσμιου εορτασμού της γαλλοφωνίας, το μήνα Μάρτιο, ο οποίος έχει οριστεί ως ο μήνας της γαλλοφωνίας.


Συμμετοχή της ειδικότητας Τεχνικός Αρτοποιός-Ζαχαροπλαστικής (Δ’ εξ.)

Το πρώτο βίντεο παρουσιάζει τη συνταγή για Millefeuille. Τραγανό φύλλο γαλλικής σφολιάτας και στρώσεις από βελούδινη κρέμα πατισερί. Οι εκπαιδευόμενοι του Δ.ΙΕΚ Μεσολογγίου και η εκπαιδεύτρια Μαρία Τρακάδα σας δίνουν τη συνταγή για το αγαπημένο σε Ελλάδα και Γαλλία μιλφέϊγ. Μια ωραία ιδέα για το επιδόρπιο του πασχαλινού τραπεζιού. Η παρουσίαση της συνταγής είναι από τo Γρηγόρη Χονδρό, καταρτιζόμενο στην ειδικότητα Τεχνικός Αρτοποιός-Ζαχαροπλαστικής (Δ’ εξ.).

Δείτε το τελικό βίντεο πατώντας εδώ.


Συμμετοχή της ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής τέχνης – Αρχιμάγειρας (Β’ εξ.)

Το δεύτερο βίντεο παρουσιάζει, αγαπημένα, αφράτα “σου”, choux salés au roquefort, αυτή τη φορά γεμισμένα με μια ιδιαίτερη κρέμα με γαλλικό τυρί ροκφόρ. Μια γκουρμέ πρόταση από τους εκπαιδευόμενους του Δ.ΙΕΚ Μεσολογγίου και της εκπαιδεύτριας τους Μαρία Τρακάδα, που μπορεί να τροποποιηθεί εύκολα για κάθε γούστο. Η παρουσίαση της συνταγής είναι από τη Ναυσικά Καπνίση, καταρτιζόμενη στην ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής τέχνης – Αρχιμάγειρας (Β’ εξ.)

Δείτε το τελικό βίντεο πατώντας εδώ.