Τις δύο προηγούμενες χρονιές, η πανδημία του covid19 δεν έδωσε τη δυνατότητα για ανοικτές εκδηλώσεις.

Φέτος όμως, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023, το ΔΙΕΚ Μεσολογγίου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα για το 2023, σε μια ανοικτή εκδήλωση που παραβρέθηκε αρκετός κόσμος. Στην ίδια εκδήλωση, μαζί με το ΙΕΚ έκοψε τη δική του βασιλόπιτα και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, που στεγάζεται και λειτουργεί στο ίδιο σχολικό συγκρότημα.

Ιδιαίτερη τιμή και χαρά, ήταν ότι βρέθηκε κοντά μας για να ευλογήσει την πίτα μας, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ο οποίος έδωσε την ευλογία του και τις πατρικές του ευχές.

Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν τιμώντας τη με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έργων Θανάσης Μαυρομάτης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσολογγίου Όλγα Δασκαλή καθώς και ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός.

Ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου Γιάννης Χατζής, αφού ευχήθηκε για μια καλή χρονιά με υγεία και κάθε καλό, καλωσόρισε τους καλεσμένους στο σχολικό συγκρότημα, που όπως τόνισε είναι το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα του Δήμου, μιας και φιλοξενεί καθημερινά πάνω από 500 άτομα, 300 περίπου μαθητές σε πρωινό ωράριο και περίπου άλλους τόσους ενήλικες το απόγευμα, μίλησε για το ΔΙΕΚ Μεσολογγίου του σήμερα.

“Ήδη το ΙΕΚ Μεσολογγίου, με τη νέα του μορφή, βρίσκεται στο 10ο χρόνο λειτουργίας. Με 150 καταρτιζόμενους σε 11 ειδικότητες, δεν είναι από τα μεγαλύτερα ΙΕΚ σε αριθμό καταρτιζόμενων στην Ελλάδα. Όμως όλα αυτά τα χρόνια με όραμα, σχέδιο, γνώση και πολύ δουλειά, έχουμε
καταφέρει ένα υψηλό επίπεδο λειτουργίας και διοικητικής οργάνωσης, εφαρμόζοντας καινοτομίες στην κατάρτιση που πιστέψτε με, έχουν κάνει το ΙΕΚ Μεσολογγίου να είναι πανελλήνια γνωστό! Το σύστημα ηλεκτρονικής γραμματείας, που έχουμε σχεδιάσει και υλοποιήσει είναι μοναδικό σε όλη την Ελλάδα και αξιοζήλευτο από πολλά ΙΕΚ. Ίσως ακουστεί υπερβολή, αλλά πιστεύω ότι το ΙΕΚ Μεσολογγίου είναι brand name στο χώρο των ΙΕΚ.

Από πέρσι κατακτήσαμε έναν ακόμη στόχο. Συμμετέχοντας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus, δίνουμε τη δυνατότητα κάθε χρόνο σε 20-25 καταρτιζόμενους να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για δύο εβδομάδες και να αποκτήσουν επαγγελματικές εμπειρίες στην ειδικότητά τους, χωρίς καμία δική τους οικονομική επιβάρυνση. Ήδη έχουμε πραγματοποιήσει δύο ροές στην Ιταλία και προγραμματίζουμε το
Μάιο άλλες δύο στη Γερμανία.

Κάθε χρόνο επιλέγουμε νέες καινοτόμες ειδικότητες που να δίνουν ώθηση για επαγγελματική εξέλιξη. Φέτος λειτουργεί για πρώτη φορά στην περιοχή, ειδικότητα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που μπορεί να γίνει εργαλείο τοπικής ανάπτυξης.

Διατηρούμε υψηλό επίπεδο εξωστρέφειας και συνεργασίας με την τοπική κοινωνία και προσφέρουμε στήριξη όσο και όπως μπορούμε, όταν μας ζητηθεί.

Κλείνοντας, δε θα μπορούσα να μην αναφέρω ότι με απόφαση της σημερινής Κυβέρνησης, το στεγαστικό επίδομα που λαμβάνουν φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλη πόλη, εφαρμόζεται και για αυτούς που θέλουν να παρακολουθήσουν κάποια ειδικότητα σε ΙΕΚ μακριά από τον τόπο τους. Ήδη έχουμε ορισμένους, και μακάρι αυτό το μέτρο να βοηθήσει ώστε να φιλοξενήσουμε περισσότερους. Ωστόσο, σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να βρεθούν λύσεις για κτιριακή αναβάθμιση και νέες υποδομές.

Παρόλα αυτά δεν εφησυχάζουμε. Με όλη την ομάδα του ΙΕΚ, που θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια, την υποδιευθύντρια κα Αποστολοπούλου και τους εκπαιδευτικούς Στέλιο Ντουράκη και Μανώλη Σάββα, θα συνεχίσουμε με την ίδια όρεξη για την ανάπτυξη του ΙΕΚ Μεσολογγίου. Βασικός μας στόχος παραμένει πάντα η συνεχής εξέλιξη και σ’ αυτό ελπίζουμε να είστε ενεργά και ακόμη περισσότερο κοντά μας.

Θα πρέπει τέλος να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους εκπαιδευτές και τους καταρτιζόμενους από τις ειδικότητες Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής που έφτιαξαν τις βασιλόπιτες και επιμελήθηκαν τα εδέσματα που μπορείτε να δοκιμάσετε.”