Το Δημόσιο ΙΕΚ Μεσολογγίου, την Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024, στις 6:30 το απόγευμα, πραγματοποίησε την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Στην εκδήλωση έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Μεσολογγίου, το οποίο στεγάζεται στο ίδιο συγκρότημα.

Και τη φετινή εκδήλωση, τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός, ο οποίος ευλόγησε τη βασιλόπιτα του ΙΕΚ και του ΣΔΕ, ενώ ευχήθηκε για υγεία και καλή χρονιά.

Εξέφρασε τη χαρά του, γιατί βρέθηκε ξανά στο χώρο αυτό και συνεχάρη τους Διευθυντές και το διδακτικό προσωπικό για το ζήλο, με τον οποίο διακονούν αυτές τις προσπάθειες. Ανέφερε επίσης, ότι η ευλογία της Βασιλόπιτας είναι ένα όμορφο έθιμο που μας φέρνει όλους κοντά, μας δίνει την δυνατότητα να ενημερώσουμε και να ενημερωθούμε, να προβληματιστούμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να συνεχίσουμε ο καθένας το έργο που του έχει αναθέσει ο Θεός και η πολιτεία να διεξάγει μέσα στην κοινωνία που ζούμε.

Με τη σειρά του ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου, Ιωάννης Χατζής, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, επανέλαβε τη δέσμευσή του στην ποιότητα και την καινοτομία, η οποία θα εξακολουθήσει να αποτελεί τον κατευθυντήριο άξονα για την πορεία του ΙΕΚ και τη νέα χρονιά. Βασικοί στόχοι παραμένουν, η συνεχής αναβάθμιση της παρεχόμενης κατάρτισης, η προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και η παροχή των καλύτερων δυνατών ευκαιριών στους σπουδαστές του ΙΕΚ για επαγγελματική εξέλιξη.

Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό, τόσο της χρονιάς που πέρασε όσο και της μέχρι σήμερα πορείας του ΙΕΚ, ανέφερε τόσο αριθμητικά στοιχεία καταρτιζόμενων, αποφοίτων και διαφορετικών ειδικοτήτων όσο και δράσεις που αυξάνουν την προστιθέμενη αξία που προσδίδει το ΙΕΚ Μεσολογγίου στην τοπική κοινότητα, όπως η υλοποίηση τα τελευταία τρία χρόνια σχεδίων Erasmus+.

Κλείνοντας ανέφερε ότι, συνεχίζει την προσπάθεια αναζήτησης εποικοδομητικών συνεργασιών, για την ενδυνάμωση της αποτελεσματικότητας και επίτευξης των στόχων του ΙΕΚ, ώστε το ΙΕΚ να αποτελεί μια δυναμική εκπαιδευτική δομή που θα είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις του αύριο.

Χαιρετισμό έστειλαν οι Βουλευτές του νομού κ. Θανάσης Παπαθανάσης και η κα Χριστίνα Σταρακά, ενώ παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού, κ. Σωτήρης Φαράντος, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, ο Διευθυντής του Εργαστηριακού Κέντρου Μεσολογγίου, εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος κόσμου.