Μέσα από τις δράσεις και τις διαθεματικές δραστηριότητες που διοργανώνουμε, με τη συμμετοχή και συνεργασία διαφορετικών ειδικοτήτων, δημιουργούμε ένα πλαίσιο για την καλλιέργεια και ενεργοποίηση των ταλέντων των σπουδαστών μας.

Κατά το χειμερινό εξάμηνο 2019Β, οι σπουδαστές του Γ’ εξαμήνου των ειδικοτήτων Τεχνικός Αισθητικής τέχνης και Μακιγιάζ, Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης και Τέχνη Φωτογραφίας, εργάστηκαν από κοινού, ώστε να μελετήσουν, να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν διάφορα χτενίσματα και μακιγιάζ, κατάλληλα για τη φωτογράφηση έγχρωμων και ασπρόμαυρων πορτραίτων.

Δυστυχώς η εξάπλωση της πανδημίας του covid-19, που ξέσπασε μετά την ολοκλήρωση του project, καθυστέρησε αρκετά την επεξεργασία του φωτογραφικού υλικού αλλά και τη σχεδίαση και την παραγωγή του τελικού λευκώματος.

Το αποτέλεσμα αυτή της δουλειάς είναι το φωτογραφικό λεύκωμα “Η Τέχνη της δημιουργίας”, που τελικά δημιουργήθηκε με αρκετή δουλειά και μεράκι από όλους μας.

Κατά τη διαδικασία λήψης κάθε πορτραίτου, εμπλέκονται οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες των ειδικοτήτων, έχοντας το ρόλο είτε του φωτογραφιζόμενου προσώπου (μοντέλο), είτε του φωτογράφου, είτε του αισθητικού ή του κομμωτή που αναλαμβάνει την προετοιμασία για το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα ή τη διαμόρφωση των χαρακτηριστικών του μοντέλου. Έχουν επιλεγεί λήψεις τόσο σε έγχρωμα όσο και σε ασπρόμαυρα πορτραίτα.

Το λεύκωμα εκδόθηκε και έλαβε τον ISBN 978-618-85546-0-3

Μπορείτε να το ξεφυλλίσετε στην ηλεκτρονική του μορφή, πατώντας εδώ.