Μετά τη λήψη εκτάκτων προληπτικών μέτρων στους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, θα ήθελα να σας τονίσω την ανάγκη για τη λήψη από όλους μας των μέτρων βασικής προστασίας, των μέτρων υγιεινής, των μέτρων που έχουν να κάνουν με το πλύσιμο των χεριών, με την κάλυψη του βήχα, όπως ήδη αναφέρεται αναλυτικά σε όλα τα ενημερωτικά έντυπα.

Επίσης ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στη λήψη μέτρων που έχουν να κάνουν με την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, τους γονείς μας μεγάλης ηλικίας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν και το σοβαρότερο κίνδυνο.

Θα πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί στις αναγκαίες συναθροίσεις, αλλά και να αποφεύγονται χώροι που μπορούν να υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα έκθεσης σε ιώσεις, όπως για παράδειγμα αποφυγή επισκέψεων σε νοσοκομεία και ανθρώπους που ήδη είναι ασθενείς.

Χωρίς καμιά διάθεση καλλιέργειας φόβου και πανικού, πιστεύω ότι οφείλουμε όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να γίνει κατανοητή η αξία αυτών των μέτρων, ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν, η εξάπλωση του ιού στην περιοχή μας αλλά και να καθυστερήσει η διασπορά του.

Ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ
Δρ Ιωάννης Γ. Χατζής