Φέτος, οι συνθήκες λόγω της πανδημίας covid-19, έχουν επιτρέψει, ώστε να δοθεί το μέγιστο δυνατό βάρος, άνευ περιορισμών, ώστε να δοθεί το απαιτούμενο κύρος και η αίγλη στις εκδηλώσεις της Ιεράς Πόλης μας αλλά και μεγαλύτερη εξωστρέφεια, μέσα από την ανάδειξη της ανυπέρβλητης Ιστορίας της.

Ο πίνακας που φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Δημήτρης Κρέτσης, τον οποίο δώρισε στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, απεικονίζει τον αρχηγό της Φρουράς των Μεσολογγιτών Αθανάσιου Ραζή-Κότσικα, αποτέλεσε την έμπνευση για τη δημιουργία της αφίσας για τις Εορτές Εξόδου 2022.

Κάθε χρόνο το Μεσολόγγι τιμά τις χώρες των Φιλελλήνων. Φέτος, τιμώμενη χώρα είναι η Ιταλία.

Οι εορτασμοί κορυφώνονται το Σάββατο, 16 Απριλίου, το βράδυ, με την ιερά πομπή από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στον Κήπο των Ηρώων, όπου κάθε χρόνο πραγματοποιείται η αναπαράσταση της ανατίναξης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη.
Την Κυριακή, 17 Απριλίου, υποδοχή της Α.Ε. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και ιερά πομπή από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στον Κήπο των Ηρώων.