Την Παρασκευή 07/04/2023, πραγματοποιήθηκε από το ΔΙΕΚ Μεσολογγίου εκπαιδευτική επίσκεψη των καταρτιζόμενων της ειδικότητας Μαγειρικής τέχνης σε επιχειρήσεις στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στο Ιχθυοπωλείο – Fish bar restaurant (fishbaragrinio.gr) και στο Kρεοπωλείο – Βoucherie Βιολογικού Αγροκτήματος Οικογενείας ΑΦΩΝ ΓΙΓΚΛΑ (fb page).

Αρχικά, στο Fish bar restaurant, οι καταρτιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο χώρο και να δουν από κοντά τη λειτουργία της κουζίνας καθώς και τον τρόπο προετοιμασίας και παρασκευής γευμάτων στο κατάστημα. Παράλληλα, να δοκιμάσουν και οι ίδιοι τεχνικές “φιλεταρίσματος”, που τους έδειξε η Chef της κουζίνας.

Στη συνέχεια, οι καταρτιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στο νέο, σύγχρονο και πρότυπο κρεοπωλείο “του μέλλοντος” της Οικογενείας ΑΦΩΝ ΓΙΓΚΛΑ.

Το Αγρόκτημα Γιγκλά, δημιουργήθηκε το 1851 με σκοπό την εκτροφή αγελάδων για την παραγωγή και διανομή γάλακτος στα πρώτα ζαχαροπλαστεία του Αγρινίου. Από γενιά σε γενιά, μέσα από σκληρή δουλειά και συνεχή αναπροσαρμογή στις νέες απαιτήσεις που έφερνε ο χρόνος, το Αγρόκτημα έφτασε σήμερα να εξελιχθεί σε έναν υπερσύγχρονο χώρο, βασισμένο σε διεθνή πρότυπα, για τη διάθεση και πώληση αποκλειστικά δικών τους προϊόντων.

Εκεί οι καταρτιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον υπεύθυνο του καταστήματος και να ενημερωθούν σε τεχνικές κοπής κρεάτων, καθώς επίσης και σε τεχνικές ωρίμανσης κρεάτων αλλά και παρασκευής κρεατοσκευασμάτων.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος σπουδών της ειδικότητας και συντονίστηκε από την υποδιευθύντρια του ΔΙΕΚ κυρία Αικατερίνη Αποστολοπούλου και την εκπαιδεύτρια μαγειρικής της ειδικότητας κυρία Γαρυφαλλιά Τσαπάλου.