Την Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023, από 15:00-21:00, πραγματοποιήθηκε Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Διασωστικών Δεξιοτήτων σε εργαστηριακό χώρο του Δ.ΙΕΚ Άργους.

Η πρωτοβουλία και η ευθύνη του συντονισμού και της άψογης διοργάνωσης ανήκε στο Δ.ΙΕΚ Άργους. Ο σχεδιασμός του διαγωνιστικού μέρους, τελούσε υπό την επιστημονική επιμέλεια του μεταπτυχιακού προγράμματος “Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών”, το οποίο διοργανώνει η Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με διευθυντή τον Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Πικουλή.

Το Δ.ΙΕΚ Μεσολογγίου, συμμετείχε στο διαγωνισμό με ομάδα καταρτιζόμενων από το Δ’ εξάμηνο της ειδικότητας Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου. Την ομάδα αποτελούσαν οι καταρτιζόμενοι Μιχάλης Κάλπης, Γιώργος Βλαχόπουλος και Πέτρος Κατσαρός,ενώ την επιστημονική καθοδήγηση και προετοιμασία ανέλαβαν οι εκπαιδευτές της ειδικότητας στο ΔΙΕΚ Μεσολογγίου, Γιώργος Κηπουργός, MSc Νοσηλευτής και Σοφία Ψαρούλη, MSc Νοσηλεύτρια. Την ομάδα συμπλήρωσε, ως τέταρτο μέλος η Παναγιώτα Διαμαντοπούλου, από το Δ’ εξάμηνο της ειδικότητας, του ΔΙΕΚ Άργους.

Στο Διαγωνισμό επίσης συμμετείχαν δύο ομάδες από το ΔΙΕΚ Άργους (μία καταρτιζομένων και μία αποφοίτων) και μία από το ΔΙΕΚ Τρίπολης.

Τελικά η ομάδα του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου, ανταποκρινόμενη πλήρως σε όλες τις απαιτήσεις του Διαγωνισμού, τόσο στο θεωρητικό τεστ γνώσεων όσο και στη διαχείριση των τριών περιστατικών-σεναρίων, απέσπασε το 1ο βραβείο.

Το έπαθλο της ομάδας του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του Διαγωνισμού, είναι η κάλυψη των εξόδων μετάβασης και διαμονής για τη συμμετοχή της ομάδας στη μεγάλη διακλαδική άσκηση προσομοίωσης μαζικών καταστροφών, που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο 2023 στη Ρόδο. Η άσκηση πραγματοποιείται κάθε χρόνο υπό την επιστημονική επιμέλεια του παραπάνω ΠΜΣ.